Syiling terbaru dalam blog

get this widget here

Wednesday, 19 December 2012

20sen 1988 (Double Die ?)




Jika dilihat pada bahagian atas bangunan parlimen terdapat dua garis yang berbeza.
Tidak ada kesan seret dimana bayangnya nampak timbul. Tetapi tidak ada kesan
lekuk atau garis pemisah.



                                         Gambar bulan ini pun tidak ada kesan garis pemisah.
                 Tetapi kenapa agaknya bulan sabit di atas lebih kecil dari bulan sabit di bahagian
                 bawah. Ilmu Nsdk masih tak tercapai lagi untuk mengesan error syiling ini.
                                                   Minta bantuan ya sesiapa yang sudi.


32 comments:

Guyz92 said...

x sangka rupanya duit syiling yg ada error ni ada value trsendiri..setakat ni saya cuma ada sekeping jer 50 sen error tahun 1988 yang ada extra dot kat bangunan parlimen..

nsdk said...

Salam Guyz92
Oklah tu, buat permulaan..
kalau ikut harga semasa 50sen extra dot 1988 dari RM40 keatas. Ikut keadaan syiling tersebut. Lagi lama simpan makin naik harganya, lebih-lebih lagi jika telah ditarik dari pasaran.

Terima kasih kerana melawat.

depankanta blogspot said...

Salam nsdk,
Syiling 20 sen 1988 ini merupakan kesan MDD,jika ditelitikan imej utama yg berada diatas telah hilang sebahagian bentuknya akibat diseret oleh pergerakan die.

Terima kasih nsdk,perkongsian yg menarik...

nsdk said...

Salam kembali Tn. Depankanta,

Terima kasih di atas penjelasan yang diberikan. MDD rupa-rupanya. Tetapi tidak mengapa saya dan pelawat dapat belajar.

Terima kasih atas kunjungan.

Ricknes Karunagaran said...

salam..sy ade syiling rm1 1971..5sen 1982,dan 20 sen 1988..sape yg berminat call sy 0134812306..harga boleh nego

awalludin63 said...

Saya ada siling 20 sen 1988. Harga rizab RM 10K. Minat whatsapp harga ditawarkan. No. Tel 019-4425406

Zukri Izan said...

Saya ade duit siling 10sen
20sen 1988
50sen 1988 call 01123533576

Rezal Ahmed said...

Sy ad syiling 20sen 1988..berkarat whatapp 0175436458

Rezal Ahmed said...

Sy ad syiling 20sen 1988..berkarat whatapp 0175436458

Unknown said...

Assalammualaikum..saya da syilling 20sen 1988..whatsapp 0193205900

Unknown said...

Assalammualaikum..saya da syilling 20sen 1988..whatsapp 0193205900

Ez Bridal And SpaQ said...

Assalamualaikum..sy pon ada duit 20 sen 1988 blh wassap saya 01112109985

Unknown said...

I have syilling 20sen 1988...WhatsApp 0167984255

fahan malique said...

Salam .. sy ada 2 keping syiling 20sen 1988.. berminat.. boleh whtssp.. 0177452432

Mas Ayu said...
This comment has been removed by the author.
Mas Ayu said...

Saya ada duit syiling 10cen(1973) , 10cen(1967) , 20sen (1988) , 50cen(1981) . Jika berminat,boleh whatsapp --> 0133208214

beb said...

Sy duit syiling lama 20sen.1988
Siapa berminat sila whatsapp
Athu SMS no 0138633280

Anonymous said...

Assalam.sy ada syiling 10sen(67 and 73),50sen(78 and 82) and 20sen(88)minat wassap 0128219794

Anonymous said...

Slmt petang.saya ada duit syilling 20sen 2 kpg.tahun 1988.no.tel 0143057845

KHAIRI AZRI said...

Assalamualaikum, saya khairi , sy ad duit syiling lama tahun 1973-1988..

50sen - 1980
20sen - 1973,1976,1982,1988
10sen - 1978

Sy mahu jual kepada yg berminat sahaja dan yg suke
simpan duit2 lama .Sesiapa berminat sila
call,msj,whatsapp sy 0199439882

Siapa cepat dia dpt..
Sy mahu jual secepat mungkin...

mista Dass said...

Selamat ptg ,saya ada duit syiling 20sen tahun 1988,, siapa nk sila whattap 0142619908 ..saya mahu jual...

mista Dass said...

Selamat ptg ,saya ada duit syiling 20sen tahun 1988,, siapa nk sila whattap 0142619908 ..saya mahu jual...

Unknown said...

Sy ad syiling 1988.. Kalau beminat wasaap sy 01114997891.. Nk bagi rm100 je... Duit rm1 tanda tangn aisyah pon ad.. Nk bgi rm1000.. Ad rm1 yang tugu negara.. Rm1200 sahaja.. 01114997891

Unknown said...

Sy ad syiling 1988.. Kalau beminat wasaap sy 01114997891.. Nk bagi rm100 je... Duit rm1 tanda tangn aisyah pon ad.. Nk bgi rm1000.. Ad rm1 yang tugu negara.. Rm1200 sahaja.. 01114997891

isqandar zack said...

Sy ad syiling 1988.. Kalau beminat wasaap sy 01114997891.. Nk bagi rm100 je... Duit rm1 tanda tangn aisyah pon ad.. Nk bgi rm1000.. Ad rm1 yang tugu negara.. Rm1200 sahaja.. 01114997891

Sarifa Sahidah said...

Saya ada double coin 20 sen 1998
Call / What App (019 - 335 4976 )

Sarifa Sahidah said...

Saya ada double coin 20 sen 1998
Call / What App (019 - 335 4976 )

Koret Kuat said...

Sy Ada 20 thn 1988
Berminat hubungi sy 0199385429

Koret Kuat said...

Sy Ada 20 Sen thn 1988
Berminat hubungi sy
0199385429

Fredolin Sarama said...

Area sabah blh kol wassap sy kalu nak syiling 20 sen tahun 1988

Fredolin Sarama said...

Pm 0105154619

Anonymous said...

Saya ada duit 20sen 1988.....sesiapa yang minat pm 0165357571

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komen Pengunjung



Total Pageviews