Syiling terbaru dalam blog

get this widget here

Sunday, 11 January 2015

Syiling Extra Dot Tidak Popular Di jual Mahal



Semasa acara lelongan MNS Auction No. 154 syiling error Malaysia 50 sen 1984 bagi lot. 79 dengan (dot) telah di lelong dengan harga RM 170. Pada asalnya harga yang ditawarkan hanya  RM 80 sahaja.  Mahal ke ni?.... Boleh kira mahallah juga kan, dengan condition yang bergred GVF saja..dan tidak popular pula tu. Berapa kali ganda dari harga muka...

Syiling di atas hanya hiasan sahaja. Nsdk tidak nemiliki syiling tersebut. Sayang sekali gambar syiling tersebut tidak dipaparkan. Teringin sangat nak lihat di manakah terletaknya (dot) yang dimaksudkan. 

Memandangkan syiling ini bukanlah extra dot 50sen yang popular seperti 50sen 1979 dan 1988, dan hanya  bergred GEF , tertanya-tanya juga apa keistimewaan syiling ini sehingga mendapat harga yang tinggi.

Ada tidak sesiapa memilikinya....?. Di manakah terletaknya nilai tambahan pada syiling ini...hendak di kata popular ...tidak.  Hendak di kata key date...pun tidak.. hendak di kata.. gred yang baik pun tidak... 

Walau bagaimana pun janganlah pula nanti harga ini di jadikan sandaran....apa-apa pun ia bergantung kepada persetujuan antara penjual dan pembeli. Harga syiling ini bolehlah di jadikan sebagai garis panduan supaya jika ada tawaran syiling begini janganlah dibeli dengan harga yang terlebih mahal dan jika ingin dijual janganlah terlalu murah.  

Di manakah letaknya nilai syiling ini...pada dotnya kah atau pada grednya?. Mungkin juga gred Good Extremly Fine ini adalah penariknya...memandangkan syiling parlimen yang biasa ditemui bergred VF sahaja.

Kalau ada sesiapa ada memiliki syiling tersebut..kongsi-kongsikan lah ....

7 comments:

pejasetiu said...

sy ad 50sen 1984 & 10sen 1999.wsap 01116117417 0145278252.bleh tgk perbezaan

Iskandar Nasir said...

saya ada 50cent 1973&1988 berminat whatsapp 01127227006

Iskandar Nasir said...

saya ada 50cent 1973&1988 berminat whatsapp 01127227006

han 's said...

Saya ada 50sen extra dot 1979

han 's said...

Saya ada 50sen extra dot 1979

Jefri Mohd said...

sy ada 50 sen 1984.Syiling tu agak istimewa krn bentuk parlimen,jika di lihat akan berubah bila di lihat dari sudut lain.Sy nama 50 sen 3 dimensi 1984

Jefri Mohd said...

sy ada 50 sen 1984 3 dimensi.Bila dilihat kepada bangunan parlimen dari 3 sudut,bangunan akan kelihatan berubah bentuk.Bentuknya akan berbeza dari setiap sudut yg di lihat.Hubungi sy,untuk gambar syiling.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komen Pengunjung



Total Pageviews