Syiling terbaru dalam blog

get this widget here

Sunday, 11 January 2015

Syiling Extra Dot Tidak Popular Di jual MahalSemasa acara lelongan MNS Auction No. 154 syiling error Malaysia 50 sen 1984 bagi lot. 79 dengan (dot) telah di lelong dengan harga RM 170. Pada asalnya harga yang ditawarkan hanya  RM 80 sahaja.  Mahal ke ni?.... Boleh kira mahallah juga kan, dengan condition yang bergred GVF saja..dan tidak popular pula tu. Berapa kali ganda dari harga muka...

Syiling di atas hanya hiasan sahaja. Nsdk tidak nemiliki syiling tersebut. Sayang sekali gambar syiling tersebut tidak dipaparkan. Teringin sangat nak lihat di manakah terletaknya (dot) yang dimaksudkan. 

Memandangkan syiling ini bukanlah extra dot 50sen yang popular seperti 50sen 1979 dan 1988, dan hanya  bergred GEF , tertanya-tanya juga apa keistimewaan syiling ini sehingga mendapat harga yang tinggi.

Ada tidak sesiapa memilikinya....?. Di manakah terletaknya nilai tambahan pada syiling ini...hendak di kata popular ...tidak.  Hendak di kata key date...pun tidak.. hendak di kata.. gred yang baik pun tidak... 

Walau bagaimana pun janganlah pula nanti harga ini di jadikan sandaran....apa-apa pun ia bergantung kepada persetujuan antara penjual dan pembeli. Harga syiling ini bolehlah di jadikan sebagai garis panduan supaya jika ada tawaran syiling begini janganlah dibeli dengan harga yang terlebih mahal dan jika ingin dijual janganlah terlalu murah.  

Di manakah letaknya nilai syiling ini...pada dotnya kah atau pada grednya?. Mungkin juga gred Good Extremly Fine ini adalah penariknya...memandangkan syiling parlimen yang biasa ditemui bergred VF sahaja.

Kalau ada sesiapa ada memiliki syiling tersebut..kongsi-kongsikan lah ....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komen PengunjungTotal Pageviews