Syiling terbaru dalam blog

get this widget here

Saturday, 20 October 2012

MDD atau DD 20sen 1994 ?


Syiling buruan...20sen 1994
Kelihatan kelopak bunga, daun dan nombor berganda.




4 comments:

depankanta blogspot said...

Salam nsdk,
Syiling 20 sen 1994 (keydate)ini merupakan salah satu spesimen MDD yg terbaik untuk siri bunga raya..
Ciri2 MDD yg ketara pada syiling ini ialah semua imej berganda yg dibawah adalah rata kerana diseret semasa proses penempaan kerana die yg longgar..
Terima kasih nsdk...

nsdk said...

Salam kembali Tuan Depankanta,
Saya pun rasa macam tu.. tapi kurang yakin.... masih lagi keliru antara DD dan MDD. Terima kasih dengan komen Tuan..

DINEE said...

Salam.sya ada dua 20 sen 1994 tapi tak taula DD ke MDD.saya memang tak arif pasal syiling error ni.tau kumpul je.tapi bila tgk blog syiling error ada yang paham ada yang tak berapa paham.patutla luar negara kee belajar syiling error di universiti

nsdk said...

Salam kembali DINEE,
Memiliki syiling key date 20 sen 1994 adalah satu kelebihan kerana dengan jumlah tempaan 7,122,222 sahaja dan semakin sukar ditemui. Lebih-lebih lagi jika terdapat error. Error MDD memang tiada nilai numismatik tetapi ada juga pengumpul yang berminat.

Cubalah kongsikan syiling tersebut di blog, boleh kita sama-sama belajar. Nsdk pun banyak belajar dari Tn. depankanta dan Mnfaj.

Terima kasih kerana sudi berkunjung.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komen Pengunjung



Total Pageviews