Syiling terbaru dalam blog

get this widget here

Friday, 22 November 2013

Kerongsang syiling 50 sen 1997



 


Salam kepada pengunjung.  Hari  ini  Nsdk  ingin  kongsikan sekeping syiling 50 sen yang  telah diubah menjadi  kerongsang.  Syiling ini  terjumpa semasa mengemas kotak tin.  Tiada  siapa yang tahu bagaimana  syiling ini telah berada  di rumah   Nsdk.  


Agak-agaknya syiling ini memang dikeluarkan oleh Bank  Negara  Malaysia  dengan  saduran  warna  emas atau  pun dicelup dengan warna emas oleh penjual kerongsang?. 

Ada  juga  buat  carian  di Google....tidak ada pula terjumpa apa-apa maklumat tentang syiling seperti  ini. Jika diteliti tidak ada pula apa-apa catatan pada syiling yang menunjukkan ia  dikeluarkan sempena peristiwa tertentu.  Kemungkinan  syiling ini  telah disadur dengan warna emas oleh pereka cenderamata.




4 comments:

Jack Purcell said...

Saya ada sebijik , duit syiling 50sen tahun 2000 sebijik warna mcm ni warna kuning emas, kemungkinan duit palsu..

rikki azaraai khan bin agha khan said...

saya pon ade jugak, duit syiling 50sen tahun 1999, warna kuning emas, maybe duit palsu, tapi sy keep smpy tahu ape2 keputusan

rikki azaraai khan bin agha khan said...

saya pon ade jugak, duit syiling 50sen tahun 1999, warna kuning emas, maybe duit palsu, tapi sy keep smpy tahu ape2 keputusan

Aisyah Nabila said...

Ye ke.. .Kalau macam tu agaknya duit Syiling ni sengaja dicelup warna emas untuk dibuat perhiasan. Mungkin Syiling biasa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komen Pengunjung



Total Pageviews